Agenda
 

Kermis 2019


De Zaak op Straat


Bekijk meer op De Zaak op Straat


Koningsnacht 2019

 

KASHMIR


Aanvang 22.00 uur

Vijf jonge honden uit het verre oosten des lands besluiten begin 2010 dat het tijd is voor een Led Zeppelin tributeband. Kashmir is geboren en gretig worden de nummers ingestudeerd die al jaren in het collectieve geheugen staan gegrift. Ondanks de jonge leeftijd van gemiddeld 21 jaar, speelt het kwintet als een roedel hongerige wolven op strooptocht naar de volgende prooi.

De ingrediënten zijn bekend, krakers als Whole Lotta Love, Rock and Roll, Immigrant Song en Stairway to heaven passeren de revúe, maar ook pareltjes als Ramble On, Black Dog en Communication Breakdown ontbreken niet op de setlist.

MEER INFO: www.ledzeppelintribute.nl


Koningsdag Maximarit 201921 april 2019 - Eerste Paasdag

 

DR. FUNK & MR. SOUL


Dr. Funk & Mr. Soul is een uniek muzikaal project van multi instrumentalist en Funkmeister Mo de Lange (Funktransplant) en Soulman Maurice Peters (Rock d’House, Funky Buddha). Ontstaan uit liefde voor Funk en Soul en de honger naar nieuwe muzikale uitdagingen kiezen  Dr. Funk & Mr. Soul  de lekkerste Funk en  Soul tracks om deze met smaak te bereiden tot dansbare brokken. Dr. Funk speel gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Dr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren. Een swingende live Funk en Soulshow op niet meer dan 4 vierkante meter!


Zondag 17 februari 2019


THE BLACKTOP SYMPHONY 

Aanvang 18.00 uur

Nadat The Blacktop Symphony korte tijd als duo bestond, is begin 2018 besloten om uit te breiden: Marjo Berentzen maakte dusdanig indruk met haar Hammond-spel en zang dat Frank graag het orgelspel aan haar overdroeg om zich te kunnen storten op zijn geliefde instrument: de gitaar.
Marjo, Frank en Arjan begonnen direct met het schrijven van eigen muziek. Vanuit lange jams ontstonden al snel liedjes die invloeden laten horen van bands als Focus, Deep Purple en Fleetwood Mac, maar die door de ongewone bezetting van de band een eigen unieke sound krijgen.
Met Hammond-orgel, drums en gitaar creëert The Blacktop Symphony eigen muziek met invloeden uit  rock, blues en psychedelische muziek. The Blacktop Symphony brengt nieuwe muziek die diep geworteld is in de muziek van de 60’s en 70’s.
Dit optreden is een primeur in deze samenstelling en dat geeft toch altijd iets speciaals
Meer info: theblacktopsymphony.com
 
In het voorprogramma staan
Bjorn Wouters en Irma Vos


Dinsdag 1 januari 2019


Red Yellow & Blues

Aanvang 20.30 uur

LICHTENVOORDE - Op nieuwjaarsdag trapt de Oost Gelrese bluesband 'Red Yellow & Blues' in café De Zaak het jaar muzikaal af met hun debuutoptreden. Een mooi begin van 2019 voor de kersverse band, want precies een jaar geleden werd de kiem gelegd voor de bluesband die er nu staat.
De zeskoppige band kleurt net even buiten de lijntjes en weet zo de aloude bluesmuziek nieuw leven in te blazen. Fijne ritmes, vingervlugge rifjes en vette solo's zijn een paar ingrediënten die het publiek flink opzweept of met kippenvel achterlaat. De avond wordt ingeluid door MMC & the Johnnies, eveneens een Achterhoekse band. Voor de vijf gepassioneerde muzikanten, is de tijd rijp om het podium te beklimmen. Liefhebbers van rock-, folk- en bluescovers komen dus in het nieuwe jaar direct al goed aan hun trekken.
 


Kermis 2018


De Zaak op Straat


Bekijk meer op De Zaak op Straat


Keifestival 2018

Zaterdag 27 oktober


Aanvang 20.00 uur


Blue Monday
Raw Medicine


Concertainer (tegenover het café):

Uppy
R.e.M.


www.keifestival.nl


Zondag 18 maart 2018


THE MARSHALLS


Aanvang 17.30 uur

Info: Ze draaien al ruim tien jaar mee in het circuit. Van de kleinste kroeg tot illustere zalen als 013 in Tilburg,  voorprogramma’s van bands als Normaal en festivals als de Zwarte Cross. Het motto van de classicrockband The Marshalls: de nummers spelen waarmee de bandleden opgroeiden. De nummers die ze als puistige pubers met hun tennisrackets vol overgave voor de spiegel playbackten, worden nu live het publiek in geslingerd.
The Marshalls heeft vooral nummers uit de jaren zeventig op het repertoire. Klassiekers die iedereen kan meezingen van onder meer Status Quo, Led Zeppelin, Queen, Golden Earring. Met uitstapjes naar de jaren tachtig en negentig met onder meer Metallica en Van Halen. En uiteraard veel AC/DC, waarmee The Marshalls tot ver buiten de provinciegrenzen furore maakt.

www.the-marshalls.nl


Zondag Eerste Paasdag 1 april 2018


SPINROCK


Aanvang: 21.00 UUR

www.spinrock.band


26 April KONINGSNACHT

 

SKINNY TOM


Aanvang 22.00 uur

Hoewel de bandnaam zou vermoeden dat het een cynische verwijzing betreft naar onze bassist Tom Peters, die ondanks vele diëten waarbij hij enkel vloeibare koolhydraten nuttigt niet in staat is gebleken enig gewichtsverlies te realiseren, ligt het natuurlijk niet in onze aard om de spot te drijven met iemands handicap. Het zou niet gepast zijn om zoveel nadruk te leggen op het massieve, omvangrijke en corpulente postuur van deze altijd gezellige en bovenal getalenteerde bassist die toevallig een maatje meer heeft. Nee, de bandnaam verwijst natuurlijk naar de in 1976 aan heroïne overleden gitarist Tommy Bolin. Een vergeten talent die onder meer na Blackmore in 1975 bij Deep Purple speelde.

En zo is de link naar Skinny Tom ook snel gelegd: een vette blues - rock formatie die muziek speelt van de grootheden van weleer. Niet alleen Deep Purple, maar ook legendes als Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Gary Moore worden afgewisseld met stukken van Robben Ford, Cosmosquad en Sjako. Een mix van deze verschillende interpretaties van blues en rock garanderen een muziekervaring die nooit verveelt en de meest kritische luisteraar zal aanspreken. Een optreden van Skinny Tom is dan ook een ware beleving voor echte muziekliefhebbers!

Bandleden: Chris Hordijk, Tom Peters, Richard Nijboer en Yorick Wentink


Maandag 1 januari 2018


MC CALLAHAN CLEARWATER RIVIVAL

CCR-TRIBUTE

Aanvang: 21.00 uur

>>> facebook >>>
 


Webdesign: i-3 Reclamebureau