Agenda
 

Café De Zaak presenteert:

Vrijdag 26 april Koningsnacht 2024

Kashmir - The Led Zeppelin Tibute Band

Aanvang: 22.00 uur

Gratis entree


Zaterdag 27 april Koningsdag 2024

Info: www.koningsdaglichtenvoorde.nl

Aanvang: 15.00 uur

Gratis entree

 Café De Zaak presenteert:

Zondag 26 november 2023

El Jando - Techno Rock

Aanvang: 17.30 uur

Gratis entree


Zondag 10 december 2023

Men of Culture

Aanvang: 17.30 uur

Gratis entree


Maandag 1 januari 2024

L.A. Blues + Lost Rockers

Aanvang: 17.30 uur

Gratis entree

 
 


Lichtenvoordse Kermis 2023


Café De Zaak presenteert:


De Zaak Op StraatLichtenvoordse Kermis 2023


Café De Zaak presenteert:


Café de Bizarre WereldZondag 29 januari 2023


Café De Zaak presenteert:
 

Travelin' band - CCR TributeAanvang: 17.30 uur

Gratis entreeZondag 11 december 2022


Café De Zaak presenteert:
 

Bim Bam Buisdag


Met live:

Men of Culture
The Watchtower


Aanvang: 17.00 uur

Gratis entreeLichtenvoordse Kermis 2022


Café De Zaak presenteert:
 

De Zaak Op StraatZondag 10 april 2022


Café De Zaak presenteert:
 

The Unoriginals


Aanvang: 17.30 uur


Maandag avond 14 september 2020


De Zaak in 't Theater presenteert
 

Rolling Beat Machine


Avondshow

De Rolling Beat Machine is echt uniek. Als enige band op aarde treden wij op met een speciale, magische machine. Het is een soort antieke STEAMPUNK-MUZICOPTER waar alle benodigdheden voor een professionele live-act in zijn ondergebracht. Dit moet je gezien hebben, en als je hem dan meegemaakt hebt, kun je niet wachten tot de volgende keer.

Aanvang: 19.30 uur
Concert: 20.30 - 23.00 uur
Inloop Smaakproeverij: 18.30 - 19.00 uur

MEER INFO & TICKETS >>>


Maandag middag 14 september 2020


De Zaak in 't Theater presenteert
 

Rolling Beat Machine


Middagshow

De Rolling Beat Machine is echt uniek. Als enige band op aarde treden wij op met een speciale, magische machine. Het is een soort antieke STEAMPUNK-MUZICOPTER waar alle benodigdheden voor een professionele live-act in zijn ondergebracht. Dit moet je gezien hebben, en als je hem dan meegemaakt hebt, kun je niet wachten tot de volgende keer.

Aanvang: 13.45 uur
Concert: 14.45 - 17.00 uur
Inloop Kermisbrunch: 12.30 - 13.00 uur

MEER INFO & TICKETS >>>


Zondag 13 september 2020


De Zaak in 't Theater presenteert
 

King Boogie


King Boogie is een jonge, frisse en energieke pop/rock coverband bestaande uit vijf Achterhoekers, die muziek spelen met een grote voorliefde voor hun vaders platencollectie. Of het nu gaat om dansbare muziek van Elvis Presley, Queen, Beatles en Rolling Stones of het betere gitaarwerk van AC/DC en U2, of meezingers van Nederlandse bodem. Alles komt voorbij tijdens een avondje King Boogie.

Elk optreden is een waar spektakel met een hyperactieve spring-in-t-veld van een zanger, twee virtuose snarenplukkers waarvan er één een stem als een nachtegaal bezit en de andere – met de naam Mart Hillen – al landelijke bekendheid genoot met zijn solo optredens bij 3FM en op de Zwarte Cross. Daarnaast beschikt King Boogie over een stevige ritmesectie met een funky bassist die lagere tonen kan zingen dan zijn eigen basgitaar en een drummer die de metronoom een lesje leert. 

Aanvang: 19.30 uur
Concert: 20.30 - 23.00 uur
Inloop Smaakproeverij: 18.00-18.45 uur

MEER INFO & TICKETS >>>


Zaterdag 12 september 2020


De Zaak in 't Theater presenteert
 

VandeVen Band


De VandeVen Band is een van de meest authentieke Rhythm ’n Blues bands in Nederland. Sinds ze voor het eerst bij elkaar kwamen in 1999, hebben ze al snel een reputatie opgebouwd met hun energieke live-optredens.

Centrale figuur van de band is de charismatische pianist / zanger Clemens van de Ven, die de band met zijn kenmerkende, rauwe zang en zijn krachtige pianostijl een bijzondere smaak geeft.

Aanvang: 19.30 uur
Concert: 20.30 - 23.00 uur
Inloop Smaakproeverij: 18.00-18.45 uur

MEER INFO & TICKETS >>>


Woensdag 1 januari 2020


Catweazle the Band

Aanvang 20.30 uur

Catweazle the band is een rock coverband die nummers uit de jaren 60 ,70, 80 en 90 spelen. Zeer geschikt voor de oudere jongeren.
Leden band:
Eugenè Rouwhorst - Lead Zang
Carlo v.d Putte - Basgitaar / Zang
Tom Holkenborg - Gitaar / Zang
Stef Hoitink - Drums / Zang


Zondag 8 december


RAW MEDICINE


RAW MEDICINE op herhaling bij Café de Zaak
 
Tijdens het Keifestival 2018 was RAW MEDICINE een van de smaakmakers van dit muziek-spektakel en ze maakten hun verwachtingen meer dan waar.
Zelf hadden ze het erg naar hun zin en wilden graag terugkeren naar Lichtenvoorde. Op zondag 8 december staan ze weer op de planken, Dick Vermeij, Rudy Englebert en Arthur Bont. Rock & Roll van de bovenste plank gespeelt door muziekanten die hun sporen hebben verdiend bij o.a. Vitesse, Herman Brood, Wild Romance, Paris Dandies, Louisiana Radio en Mick Taylor. RAW MEDICINE speelt dampende rock & roll met passie en power die je bij de strot grijpt: just what the doctor ordered.
 
Aanvang optreden is rond de klok van 18.00 uur


Zondag 24 november


EXRAY


Aanvang 17.30 uur

Nadat Ray Benz, bekend in de regio als ‘eigen werk’ band, in 2017 uiteenvalt moeten Leon, Rob en Martin op zoek naar een nieuwe zanger. Zij kennen elkaar reeds langer van samenwerking in allerlei andere regionale bands: o.a KGB, Unplugged en Get a Grip.
Dit valt in eerste instantie niet mee totdat Marco zich aandient. Hij is een oude bekende die ook meerdere malen met hen heeft samengewerkt. Daniel draait als inval-toetsenist al langer achter de schermen mee en door hem definitief aan de bezetting toe te voegen en mee te laten denken en schrijven aan eigen werk is de band compleet: EXRAY
De klik is er meteen en de muzieksmaak matcht. Eigen werk maken blijft de hoofdmoot. Een enkele cover of samenwerking met muzikanten uit de regio in muzikale projecten blijft altijd doorgaan. Thans is de band een eind op weg met opnames van een eerste album. Het grootste deel is klaar en opgenomen. Enkele nummers zijn al te beluisteren op Spotify en andere streaming aanbieders.
Een optreden bij Cafe de Zaak is een mooie gelegenheid om deze nummers aan een publiek te laten horen en zien. Tevens zal de band enkele nummers van hun bij-band Frankie Miller Session brengen en ook werk van the Allman Brothers zal te horen zijn.
Kortom: het wordt een muzikaal feest bij de Zaak op zondag 24 november!

EXRAY:
Marco van der Aar: Zang
Leon Venderbosch: Gitaar en zang
Rob Tenten: Drums en zang
Daniel van de Graaf: Keys en zang
Martin Hummelink: Bass en zang


Kermis 2019


De Zaak op Straat


Bekijk meer op De Zaak op Straat


Koningsnacht 2019

 

KASHMIR


Aanvang 22.00 uur

Vijf jonge honden uit het verre oosten des lands besluiten begin 2010 dat het tijd is voor een Led Zeppelin tributeband. Kashmir is geboren en gretig worden de nummers ingestudeerd die al jaren in het collectieve geheugen staan gegrift. Ondanks de jonge leeftijd van gemiddeld 21 jaar, speelt het kwintet als een roedel hongerige wolven op strooptocht naar de volgende prooi.

De ingrediënten zijn bekend, krakers als Whole Lotta Love, Rock and Roll, Immigrant Song en Stairway to heaven passeren de revúe, maar ook pareltjes als Ramble On, Black Dog en Communication Breakdown ontbreken niet op de setlist.

MEER INFO: www.ledzeppelintribute.nl


Koningsdag Maximarit 201921 april 2019 - Eerste Paasdag

 

DR. FUNK & MR. SOUL


Dr. Funk & Mr. Soul is een uniek muzikaal project van multi instrumentalist en Funkmeister Mo de Lange (Funktransplant) en Soulman Maurice Peters (Rock d’House, Funky Buddha). Ontstaan uit liefde voor Funk en Soul en de honger naar nieuwe muzikale uitdagingen kiezen  Dr. Funk & Mr. Soul  de lekkerste Funk en  Soul tracks om deze met smaak te bereiden tot dansbare brokken. Dr. Funk speel gitaar, zingt, drumt, maakt de beats en bedient de sampler en legt zo de funky grooves neer waarop Dr. Soul zijn rauwe stemgeluid laat excelleren. Een swingende live Funk en Soulshow op niet meer dan 4 vierkante meter!


Zondag 17 februari 2019


THE BLACKTOP SYMPHONY 

Aanvang 18.00 uur

Nadat The Blacktop Symphony korte tijd als duo bestond, is begin 2018 besloten om uit te breiden: Marjo Berentzen maakte dusdanig indruk met haar Hammond-spel en zang dat Frank graag het orgelspel aan haar overdroeg om zich te kunnen storten op zijn geliefde instrument: de gitaar.
Marjo, Frank en Arjan begonnen direct met het schrijven van eigen muziek. Vanuit lange jams ontstonden al snel liedjes die invloeden laten horen van bands als Focus, Deep Purple en Fleetwood Mac, maar die door de ongewone bezetting van de band een eigen unieke sound krijgen.
Met Hammond-orgel, drums en gitaar creëert The Blacktop Symphony eigen muziek met invloeden uit  rock, blues en psychedelische muziek. The Blacktop Symphony brengt nieuwe muziek die diep geworteld is in de muziek van de 60’s en 70’s.
Dit optreden is een primeur in deze samenstelling en dat geeft toch altijd iets speciaals
Meer info: theblacktopsymphony.com
 
In het voorprogramma staan
Bjorn Wouters en Irma Vos


Dinsdag 1 januari 2019


Red Yellow & Blues

Aanvang 20.30 uur

LICHTENVOORDE - Op nieuwjaarsdag trapt de Oost Gelrese bluesband 'Red Yellow & Blues' in café De Zaak het jaar muzikaal af met hun debuutoptreden. Een mooi begin van 2019 voor de kersverse band, want precies een jaar geleden werd de kiem gelegd voor de bluesband die er nu staat.
De zeskoppige band kleurt net even buiten de lijntjes en weet zo de aloude bluesmuziek nieuw leven in te blazen. Fijne ritmes, vingervlugge rifjes en vette solo's zijn een paar ingrediënten die het publiek flink opzweept of met kippenvel achterlaat. De avond wordt ingeluid door MMC & the Johnnies, eveneens een Achterhoekse band. Voor de vijf gepassioneerde muzikanten, is de tijd rijp om het podium te beklimmen. Liefhebbers van rock-, folk- en bluescovers komen dus in het nieuwe jaar direct al goed aan hun trekken.
 


Kermis 2018


De Zaak op Straat


Bekijk meer op De Zaak op Straat


Keifestival 2018

Zaterdag 27 oktober


Aanvang 20.00 uur


Blue Monday
Raw Medicine


Concertainer (tegenover het café):

Uppy
R.e.M.


www.keifestival.nl


Zondag 18 maart 2018


THE MARSHALLS


Aanvang 17.30 uur

Info: Ze draaien al ruim tien jaar mee in het circuit. Van de kleinste kroeg tot illustere zalen als 013 in Tilburg,  voorprogramma’s van bands als Normaal en festivals als de Zwarte Cross. Het motto van de classicrockband The Marshalls: de nummers spelen waarmee de bandleden opgroeiden. De nummers die ze als puistige pubers met hun tennisrackets vol overgave voor de spiegel playbackten, worden nu live het publiek in geslingerd.
The Marshalls heeft vooral nummers uit de jaren zeventig op het repertoire. Klassiekers die iedereen kan meezingen van onder meer Status Quo, Led Zeppelin, Queen, Golden Earring. Met uitstapjes naar de jaren tachtig en negentig met onder meer Metallica en Van Halen. En uiteraard veel AC/DC, waarmee The Marshalls tot ver buiten de provinciegrenzen furore maakt.

www.the-marshalls.nl


Zondag Eerste Paasdag 1 april 2018


SPINROCK


Aanvang: 21.00 UUR

www.spinrock.band


26 April KONINGSNACHT

 

SKINNY TOM


Aanvang 22.00 uur

Hoewel de bandnaam zou vermoeden dat het een cynische verwijzing betreft naar onze bassist Tom Peters, die ondanks vele diëten waarbij hij enkel vloeibare koolhydraten nuttigt niet in staat is gebleken enig gewichtsverlies te realiseren, ligt het natuurlijk niet in onze aard om de spot te drijven met iemands handicap. Het zou niet gepast zijn om zoveel nadruk te leggen op het massieve, omvangrijke en corpulente postuur van deze altijd gezellige en bovenal getalenteerde bassist die toevallig een maatje meer heeft. Nee, de bandnaam verwijst natuurlijk naar de in 1976 aan heroïne overleden gitarist Tommy Bolin. Een vergeten talent die onder meer na Blackmore in 1975 bij Deep Purple speelde.

En zo is de link naar Skinny Tom ook snel gelegd: een vette blues - rock formatie die muziek speelt van de grootheden van weleer. Niet alleen Deep Purple, maar ook legendes als Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Gary Moore worden afgewisseld met stukken van Robben Ford, Cosmosquad en Sjako. Een mix van deze verschillende interpretaties van blues en rock garanderen een muziekervaring die nooit verveelt en de meest kritische luisteraar zal aanspreken. Een optreden van Skinny Tom is dan ook een ware beleving voor echte muziekliefhebbers!

Bandleden: Chris Hordijk, Tom Peters, Richard Nijboer en Yorick Wentink


Maandag 1 januari 2018


MC CALLAHAN CLEARWATER RIVIVAL

CCR-TRIBUTE

Aanvang: 21.00 uur

>>> facebook >>>
 


Webdesign: i-3 Reclamebureau